Foto: onbekend

Volwassen scheiden schaadt kind niet

Scheidende ouders hoeven zich niet schuldig te voelen tegenover hun kind, schrijft mediator Steven de Winter, want als je op een verstandige manier scheidt, hoef je je geen zorgen te maken over het welzijn van je kinderen, en hoef je ook niet bang te zijn voor blijvende psychische schade.

Hij doet daarbij een aantal boute uitspraken:

De politici zouden de gevolgen van een echtscheiding problematiseren om zo hun verkiesbaarheid te vergroten. De politiek zou de echtscheiding niet moeten problematiseren, maar de aandacht moeten vestigen op volwassen scheiden. Daarnaast, echtscheiden is al jaren heel gewoon en de schade ten gevolge van een scheiding bestaat vooral uit aannames en vooroordelen.

Waar of niet waar, ik vind het belangrijk dat ouders zich bewust zijn van de invloed die een echtscheiding kan hebben op hun kind. Als ouders op een volwassen manier scheiden, de wensen en behoeften van hun kinderen centraal stellen, kunnen veel problemen voorkomen kunnen worden. De rol die je daarin als familiemediator kunt spelen, is een dankbare rol.

NRC 21-6-2018 Volwassen scheiden schaadt niet