Foto: Vasily Koloda

Geslaagd!

Geslaagd, super dope! Straks de diploma-uitreiking. Mijn vader en moeder komen allebei, en mijn opa’s en oma’s ook! Fackit, ze praten al zes jaar niet met elkaar en ze maken al dagen rotopmerkingen. Ze vinden van elkaar dat ze geen recht hebben op mijn diploma-uitreiking. Ik heb er echt geen zin meer in. Ik denk dat ik mijn diploma maar laat opsturen.

Zowel in mijn praktijk als in de literatuur kom ik deze problematiek tegen. Het Jongerenteam van Villa Pinedo probeert hier iets aan te doen. Dit team, bestaande uit jongeren van gescheiden ouders, heeft een brief opgesteld. Daarin verwoorden ze waar een examenkandidaat tegenaan loopt. Ze vragen de ouders of ze hun zoon of dochter een moment willen gunnen waarvan hij of zij echt kan genieten, een moment waarop hun zoon of dochter zich voor heel even geen zorgen hoeft te maken over zijn of haar ouders.

Het Team bestaat uit verstandige ervaringsdeskundigen die tevens vertellen hoe ouders ervoor kunnen zorgen dat de diploma-uitreiking echt een hoogtepunt wordt in het leven van hun kind. Bent u benieuwd naar deze brief, klik dan op deze  link. Brief aan ouders van examenkandidaten

Bent u op zoek naar een mediator, dan zou u contact op kunnen nemen met een gespecialiseerd familiemediator of een mediator van het Centrum Onderwijs Mediation.