Foto: Nathan Anderson

Kwetsbare kinderen

Het is tenhemelschreiend zoals wij in Nederland omgaan met kwetsbare kinderen. Vorige week Intervence en vandaag lees ik dat de jeugdafdeling van Emergis 20 van de 100 banen schrapt. Een groot deel van de bedden verdwijnt. 

Om de kwaliteit van de zorg toch nog zoveel mogelijk te waarborgen, zetten ze sterk in op ambulante zorg. Dit is, schrijven de deskundigen, een manier van werken die bovendien beter aansluit bij de nieuwe inzichten met betrekking tot de zorg. 

Ik houd mijn hart vast. Het goedpraten van ordinaire bezuinigingen maakt me onrustig. Arme kinderen, arme ouders! 

De wortel van dit kwaad zijn volgens mij de enorme bezuinigen op de jeugdzorg door het Rijk. De professionals willen niets liever dan goede zorg leveren. Zij doen wat ze kunnen.

Omroep Zeeland laat een moeder aan het woord. Zij is slechts een voorbeeld van een ouder die moet vechten om hulp voor haar kind. https://bit.ly/3gU65uU