Werk: Noor Bitter, Foto: Gerrie Wisse

Laat ze lezen!

Het FD kopt dat 30% tot 40 % van de leerlingen zal zakken voor zijn diploma. Vooral voor de havo-leerling wordt gevreesd. Ik geef les op havo en vwo en ieder jaar maak ik me zorgen over het aantal leerlingen dat zal zakken, dus ook dit jaar. Maar, maak ik me nu meer zorgen dan voorgaande jaren? Nee, gek genoeg niet. 

Hoe dat komt? Geen idee, maar ik heb gewoon vertrouwen in het vermogen van mijn leerlingen om te presteren. Ik heb vertrouwen in de kwaliteit van mijn collega’s en ik heb vertrouwen in de onmisbare support van de ouders.

En als het niet lukt? Nou, dan is dat zo. Een leerling is niet mislukt als hij een jaar langer over zijn middelbare school doet. Een jong mens dat leert omgaan met teleurstellingen is een wijzer mens, een sterker mens, een prettiger mens. Ook dat is leren. 

En ja, wilt u slimme kinderen? Laat ze lezen!