Foto: Caroline Hernandez

Blije moeder, blije kinderen

Gisteren sprak ik zo’n vader. De vader had ook een moeder kunnen zijn, maar gisteren was het een vader.

Zonder enig probleem betaalde hij royaal de kinderalimentatie. Of hij niet bang was dat de moeder daarvan een leuke jurk zou kopen, of er lekker van uit eten zou gaan?

‘Nee, natuurlijk niet. Wat interesseert mij dat nou? Is de moeder blij dan zijn de kinderen blij. Als jij je kinderen een gelukkige moeder gunt, zijn je kinderen gelukkig en daar gaat het om. Bovendien is de kans veel groter dat de moeder jou eveneens het geluk van het vaderschap gunt.’

‘Weet je’, sprak hij verder, ‘onze kinderen waren hartstikke verdrietig toen we uit elkaar gingen en het is rot dat we ze dat niet hebben kunnen besparen. Moet ik ze dan ook nog eens opzadelen met gedoe over hoe hun moeder de alimentatie mag besteden?’

Het gaat goed met het gezin. Intussen studeren de kinderen. De moeder heeft een nieuwe partner. En de vader? Ook met de vader gaat het goed.