Foto: Gerrie Wisse

Doe het samen

Ooit gehoord van Gelselaar, Geesteren, Haarlo of Ruurlo? Ik niet, maar dankzij Hans Melchers is Ruurlo op de kaart gezet en dankzij zijn conflict met de gemeente Berkelland weet ik ook waar de andere plaatsen liggen. 

27 juni is Kasteel Ruurlo geopend, het tweede privémuseum van Melchers. Het museum is gewijd aan de werken van Carel Willink. Evenals het Museum MORE in Gorssel is dit museum een groot succes. Dat is prachtig, maar voor het plaatsje Ruurlo levert de toevloed van mensen met auto overlast op. De gemeente ziet zich genoodzaakt bezoekers die buiten de parkeervakken parkeren, te beboeten. 

De eerste oplossing voor dit netelige probleem is al gerealiseerd: Kasteel Ruurlo laat een gratis pendelbus tussen station en museum rijden, maar dat is niet genoeg. Er moeten 100 extra parkeerplaatsen gerealiseerd worden. Maar ja, daarvoor moet nog een vergunning worden verleend. Dus blijft de gemeente boetes uitschrijven. 

Ongetwijfeld wordt dit probleem opgelost zonder tussenkomst van een mediator. Hoe ik dat weet? De gemeente Berkelland heeft als motto: ‘Doe het samen’, en samen komen ze er altijd uit!